
شرکت هیرکانا یکی ازبرترینِ شرکت طراحی سایت گرگان درپی ارج نهادن به نظر مشتریان خود. تمامی طراحی های وبسایت خود را با رعایت اصول فنی مطابق نظریات مشتریان خود طراحی می کند در این بخش به یکی از کلیدی ترین خدمات شرکت هیرکانا در پی روند طراحی سایت خواهیم پرداخت.
آیا برای شما هم پیش آمده که به سایت یا اپلیکیشنی بربخورید و بگویید چقدرقشنگه و چقدر راحت میشه باهاش کارد کرد و بلعکس... شاید اسم طراحی UI و UX را نشنیده باشید اما به زبان عامیانه این حس خوب داشتن از هر سایت یا اپلیکیشنی را همین طراحی حرفه ای UI و UX گویند. نرم افزارها درین زیبایی ظاهر باید کاربری ساده و آسانی داشته باشند مجموعه ی این فرایند است که حس خوبی به کاربران القا می کنند. در این بخش با دو مفهموم UI و UX به زبانی ساده آشنا خواهیدشد. و در آخر تفاوت UI و UX را بررسی کنیم.
UI چیست؟
بطور خلاصه، هرآنچه که شما در وب سایت یا اپلیکیشن مشاهده می کنید را UI گویند. UI درواقع مخفف عبارت User Interface Design، به معنی طراحی رابط کاربری می باشد. هدف از پایریزی اصولی UI این است که ظاهر هر بخش را بگونه ای طراحی کنیم تا برای کاربران جلوه ی بصری جذاب و مناسبی داشته باشد. طراحی رابط کاربری ازآن جهت اهمیت دارد که کاربر مستقیما با آن ارتباط دارد و معمولا افراد به وب سایت هایی با UI های ضعیف تر کمتر اعتماد می کنند.
درادامه برای اینکه ای مطلب بهتر و مفهموم تر شود باید عنوان کرد که هر محصولی که تولید می شود مهمتر از همه ی موضوعات، قابل استفاده بودن آن است. به عنوان مثال بیسکوییت هایی که برای باز کردن آنها نخ قرار داده شده رابط کاربری جذاب تری دارند در قیاس با محصولاتی که ازاین قابلیت بی بهره اند! .
باید بدانید که رابط کاربری نقاط دسترسی است که کاربران با یک طرح در تعامل هستند که در سه قالب ارائه میشوند :
• واسط های گرافیکی کاربر (GUI)
• رابط های کنترل شده صوتی (VUI)
• رابط های مبتنی بر اشاره و حرکات (GBI)
رابط کاربری از قدیم هم بوده. اما امروزه و درعصر کامپیوتر این معنا و مفهوم را در UI یا user Interface Design می توان درک کرد. درواقع ui فضایی است که تعامل میان انسان و ماشین در آن رخ می دهد. و هرچه جلوتر می رویم دانش طراحی ui بیشتراز قبل اهمیت پیدا می کند. دانشی که هدفش فقط و فقط به مقصود رساندن کاربر در کمترین زمان و ساده ترین روش ممکن می باشد.
طراح UI باید چه دغدغه ای داشته باشد؟
قرار گرفتن المان هادر جای درست.
قرار گرفتن دکمه ها ارسال
طراحی و نشاندادن محل خطاها به کاربر
اولویت بندی کردن نمایش مطالب یامحصولات برحسب اهمیت
طراحی فرم ها بگونه ایی که خسته کننده نباشند. نوع طراحی فرمها است. فیلدهای متعدد، نزدیکی بیش از حد آنها به هم و دریافت اطلاعات بیربط از کاربر، باعث میشود او فرم را نیمهکاره رها کند.
UX چیست؟
UX مخفف عبارت User Experience Design به معنای طراحی تجربهی کاربری است. یا به نوعی میزان رضایت کاربر از کاربردی بودن سایت می باشد. به احساسات و راحتی کاربر حین کار کردن با اجزای مختلف سایت گفته میشود و جوانب تعامل کاربر را با هر بخش در نظر میگیرد. درواقع ux میزان انتقال دهنده ی میزان حس خوبی و بدی از سایت می باشد.
اینکه وبسایت ما طوری طراحی شده باشد که هر بخش به راحتی در دسترس کاربران قرار بگیرد و برای کار کردن با هر قسمت آسودگی و راحتی کاربر در نظر گرفته شود اینها مسائلی از طراحی UX هستند.
البته ناگفته نماند که این فقط جنبهای از طراحی UX بود. جنبهی دوم آن به هدایت کاربر مرتبط میشود. اینکه چگونه ما کاربران یک صفحه را به صفحهی دلخواه خود هدایت کنیم. اینکه چگونه کاربر اهداف ما را در وبسایت دنبال کند. در واقع بعد دوم تجربهی کاربری به مدیریت و هدایت کاربر از لحظهی ورود به سایت تا لحظهی خرید محصول (یا هر هدف دیگر) اشاره میکند.
مثالهایی از UX
• در منو چه گزینههایی قرار داده شوند.
• باکس جستجوی کجای صفحه قرار بگیرد.
• بنرهای تبلیغاتی کجای صفحه سایت باشند.
طراحی ux چه اهمیتی دارد :
ux از جمله پارامترهایی هست که تاثیرمستقیم بر سئو سایت ها دارد. چرا که مستقیما انعکاس دهنده ی رفتار کاربران است. وگوگل این توانایی را دارد که تشخیص دهد آیا کاربری که به صفحه ای رفته تجربه ی مفیدی از آن کسب کرده یا خیر! در رابطه ی ux عملکرد سایت اهمیت بیشتری دارد و ظاهر وبسایت خیلی اولویتی درآن نداشته . ممکن است با وبسایتی مواجه شده باشید که از نظر ظاهر بسیار جذاب به نظر برسد اما موقع کارکردن با آن نظرتان به کلی در مورد سایت تغییر کند! مثلا اگر بخواهید یک مقالهی مشخص از آن سایت را بیابید ولی دکمهی جستجو را پیدا نمیکنید! آن وقت است که ارزش UX طراحی مهم به نظر میرسد.
نتیجه گیری:
ux تاثیر مستقیم روی سئوی سایت دارد
پس به ux سایت بیش از پیش اهمیت بدهید چرا که گوگل و رباتهای آن براین تلاشند که سایت هایی را درنتایج خود به کاربران نمایش دهند که کاربرپسندتر بوده و مخاطبان وبه نوعی بازخورد مثبت تری در تجربه ی کاربران داشته اند.
تفاوت UI و UX در چیست؟
این دو اصطلاح، دو مفهمو متفاوت ازهم می باشند. اما متاسفانه پیش می آید که افراد مختلف با هم اشتباه می گیرند. UI دربحث طراحی سایت به ظاهر سایت می پردازد. و UX درواقع هماهنگی طراحی بانیازهای کاربر را بررسی میکند. که هرچه با هوشمندی نقاط منفی را کاسته و تبدیل به نقاط مثبت نماییم سبب افزایش وفاداری کاربران و بالارفتن نرخ تبدیل میشویم. این بزرگترین تفاوت UI و UX است.
برای باز کردن بیشتر مفهوم به سراغ یک مثال میرویم. برای مثال ما قصد داریم بخش فیلتر محصولات را در وبسایت قرار دهیم تا کاربران با فیلتر کردن، به طور سادهتر محصول مشخصی را بیابند. حتماً تا به حال حین خرید اینترنتی از این فیلترها استفاده کردهاید.
در فیلتر اینکه ظاهر هر فیلد، نحوهی نمایش گزینهها و… چگونه باشد به طراحی UI ارتباط دارد اما اینکه چه گزینههایی در این فیلتر قرار داده شود تا کاربر زودتر به محصول مدنظر خود برسد، بخش فیلتر محصول در کجای صفحه قرار بگیرد به UX ارتباط دارد.
نتیجه گیری در یک جمله میتوان گفت که، هرچیزی که باعث شود از یک محصول استفاده کنیم را رابط کاربری گویند.
با وجود تفاوت UI و UX در مفهوم اما این دو به صورت مکمل عمل میکنند. فقط با داشتن UX و UI مناسب میتوانید نظر کاربر را جذب کرده و اهداف خود را در سایت به واقعیت برسانید.
نکتهی قابل توجه این است UI و UX دو بعد جدایی ناپذیر طراحی هستند. زمانهای زیادی پیش میآید برای داشتن تجربهی کاربری بهتر باید رابط کاربری و ظاهر را تغییر داد و هر تغییری در UI در تجربهی کاربری تاثیر دارد.
دیدگاه خودرا بنویسید