مدیریت سایت یک کار تخصصیه!
متاسفانه بعضی ها این گونه به سایت نگاه میکنند که به محض اینکه طراحی سایت را سفارش دادند و وب سایت آماده استفاده شد. دیگر هیچ نیازی به بروز کردن سایت و نگهداری آن نیست . و به دلایل مختلفی مثل عدم داشتن وقت کافی، نداشتن دانش و تخصص فنی و ... سایتشون رو به همون حالتی که طراح بهشون داده رها میکنن؛ و این یک نگرش غلط و نابود کننده برای کسب و کارشان است. سایت هم مثل خیلی از چیزها نیازمند توجه و نگهداری است و دائم باید نگهداری بشه و اطلاعات جدیدی در سایت بارگزاری بشه. مدیریت سایت یک تخصصه که یا باید خودتون یاد بگیرید یا مدیریت سایتتون رو به یک متخصص یا یک شرکت متخصص در این زمینه بسپارید. باهم با اصطلاحات تخصصی در این حوضه آشنا بشیم :
ادمین کیست؟ معنای ادمین چیست؟
قطعا به گوش شما هم خورده که بعضی از افراد یا کسب و کارهای پر مشغله هستند یا پیج های شبکه های اجتماعی، که برای ارتباط گیری و یاخرید محصول از آن مجموعه می بایست که با افراد مشخصی از آن مجموعه در ارتباط بود که به آنها مدیر یا ادمین می گویند. در حقیقت تمامی کارها و وظایف مدیریت وب سایت و یا شبکه های اجتماعی به آنها سپرده می شود. اگر میخواهید بدانید ادمین کیست و چه وظایفی در شبکههای اجتماعی میتواند داشته باشد، با ما همراه باشید!
ادمین چیست و معنای آن چیست؟
ادمین یکی از اصطلاحات پرکاربرد در بین فعالان حوزه دیجیتال مارکتینگ و دنیای مجازی میباشد. امروزه با توجه به رشد و پیشرفت فضای مجازی کلمه ی ادمین را در گروه ها ، نرم افزارها، و دوست و آشنایان زیاد می شنوید. و اگر تا کنون معنای ادمین برای شما مشخصی نشده باشد شاید برای شما جای سوال باشد که معنای آن چیست. همان گونه که برای هر شخصی در اولین مواجهه با این کلمه برایش جای سوال بوده.
معنای ادمین چیست؟
در واقع ادمین یک کلمه ی انگلیسی است که بصورت admin نوشته می شود و مخفف کلمه ی administration می باشد که درواژگان فارسی به معنای مدیر می باشد. اما در دنیای کامپیوتر و تکنولوژی کلمه ی ادمین به چه معنایی می باشد؟ در واقع درفضای تکنولوژی کاربر ادمین به معنی هر شخصی که بدون هیچ محدودیتی به تمامی بخش های یک کانال، گروه، سایت و... دسترسی دارد. که در حقیقت این شخص کسی است که گروه، سایت یا کانال را راهاندازی و یا مدیریت و هدایت میکند و تصمیمهای اصلی در مورد آن را میگیرد.
مجموعه ها و بخش های زیای هستند که نیازمند ادمین هستند، همچون ادمین تلگرام، ادمین واتساپ، ادمین اینستاگرام، ادمین سایت و... که در این بین ادمینی یا مدیریت پیج اینستاگرام بیشترین متقاضی را داشته اما از لحاظ اهمیت کار می توان بعد از ادمین سایت درنظر گرفت.
برای آشنایی با وظایف ادمین سایت اینستاگرام کلیک کنید.
شغل ادمین چیست؟
شغل ادمین بر اساس محل کار ممکن است شامل حوزه های تخصصی شود. اما در اصل ادمین سایت به شخصی گفته می شود که بتواند سیستم های کامپیوتری را اداره نماید. اما اگر از بحث بخش تخصصی ادمین سایت خارج شویم. که مربوط به شرکت طراحی سایت می باشد. منظور از ادمین وب سایت یک مجموعه یا شرکت که استخدام مدیر سایت است. به این معنی است که یک مدیر سایت وظیفه ی هماهنگی و ارتباط با افراد بسیار زیادی مانند طراحان، تیم تولید محتوا، کارشناسان سئو و دیگر افراد را دارد. که در واقع مدیر سایت مسئول هماهنگی همه این افراد است. بدین شکل که به گونه ای می بایست رفتار و حرکات افراد را در هر بخش تحت نظر داشته باشد که هم راستا با اهداف تعیین شده سایت باشد. در اصل مدیریت یک سایت وظیفه بسیار حساسی است که باید نسبت به همه جوانب کار تسلط داشته باشد.
کار ادمین سایت چیست؟
وظایف مدیر سایت شامل موارد متعدد و کلیدی می باشد که البته برای هر وب سایتی نسبت به نوع وب سایت فرق دارد. ادمین وب سایت بودن یعنی مدیر ارشد بودین یک مجموعه ای در جهت اهداف اصلی و مشخص شده ی وب سایت. و جایگاه به این معنی است که جهت پیشبرد اهداف با افراد و اشخاص فراوانی (طراحان ، تیم تولید محتوا ، کارشناسان سئو و..) فعالیت و همکاری کند.
1- مدیریت تیم تولید محتوا
اولین و مهمترین گام بعد از راه اندازی وب سایت، تکمیل کردن وب سایت با محتواهای مرتبط و مناسب با کسب و کاراست. و از آنجا که تولید محتوای مناسب و البته یونیک از جمله کارهای اساسی مدیر سایت است. چرا که این تولید محتوای اثرگذار است که تاثیر مستقیم بربازدید سایت ها و تبدیل شدن به مشتری دارند. پس مدیر سایت باید با هماهنگی تیم تولید محتوا برای وب سایت راه اندازی شده، اقدام به تولید محتوای مناسب کند.
2- بررسی فنی وب سایت
یکی از کارهای روتین و همه روزه وب مستر این است که وب سایت را به کمک ابزارهای دقیق گوگل به بررسی نقاط ضعف و قوت وب سایت بپردازد. ابزارهایی همچون گوگل سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس. که درصورت استفاده ی درصد و دقیق از گزارشات سرچ کنسول می توان با تعامل با بازدید کنندگان بتواند وب سایت را ارتقا بخشد.
3- بررسی لینک ها و صفحات سایت
یک ادمین سایت موظف است که تمامی صفحات سایت و لینک های آن را برسی کند تا لینک مخدوش شده یا صفحه ی نامرتبط یا خالی از محتوا در سایت وجود نداشته باشد.
4- مدیریت و افزایش ترافیک سایت
یک مدیر سایت آنقدر باید باهوش عمل کند که از هر نقطه ضعف سایت بتواند یک نقطه قوت مبدل سازد. سرچ کنسول در این زمینه می تواند نتایج منحصر به فردی ارائه دهد تا شما را با رصد رفتار مشتریان و هم چنین رفع نقص هایی که در سایت وجود دارد، تلاش خود را برای تبدیل بازدید به کاربر دائمی انجام دهد. و این امر میسر نخواهد شد مگر با تلاش وکوشش مستمر. راه های زیادی در جهت کمک به افزایش ترافیک سایت است:
- بررسی رفتار کاربران
- بررسی کلمات ورودی سایت
- تولید محتوای هدفمند با جدیدترین متد سئو
- کمک گرفتن ازشبکه های مجازی
5- بررسی وضعیت سرور و زمان آپ بودن سایت (up time) بصورت روزانه
6- مشخص کردن استراتژی خوب و هدفمند برای رشد و توسعه سایت
مدیر وب سایت وظیفه دارد درباره آینده سایت تحقیق کند و ببیند چه طرح ها و ایده هایی می تواند داشته باشد تا باعث رشد سایت شود.
7- ارائه محتواهای کاربرپسند
یک مدیر سایت موظف است با شناخت ذائقه مخاطبانش ، مطالبی کاربرپسند ومطابق با استانداردهای ui و ux طراحی کند.
8- درج محصولات، اخبار و محتواهای متنی وغیر متنی
هر کدام از خدمات مانند درج محصول، تعرفه ی خاص خود را دارد.
آیا ادمین سایت باید سئو بلد باشد؟
برای این که بتوانیم به این سوال جواب دهیم ابتدا باید درک کنیم که ادمین و یا همان مدیر سایت کیست و وظایف مدیر سایت چیست؟ در واقع ادمین سایت فروشگاهی کسی است که می تواند یک وب سایت را به طور کامل مدیریت کند. مدیریت وب سایت، انجام یکسری فعالیت هایی است که سبب نظم دهی به محتوای سایت می شود. یکی از خصوصیت های مهم سایت های فروشگاهی این است که به روز باشد، از طرفی رسیدگی به این موضوع برعهده ادمین سایت می باشد. به طور کلی برخی از فعالیت های مدیر سایت شامل: تولید محتوا، درج محصول، بارگذاری تصاویر و درج اطلاعات، دیجیتال مارکتینگ و تبلیغات، آشنایی و تسلط لازم بر مفاهیم امنیت و... می باشد. البته تمام فعالیت های یک مدیر سایت با توجه به سایت مورد نظر و گستردگی آن متفاوت است. در واقع همه این فعالیت در یک جمله خلاصه می شود که وظیفه اصلی آن ها ایجاد هماهنگی بین بخش های مختلف سازنده و توسعه دهنده سایت می باشد.
ممکن است برای خیلی از افراد که با این حوزه ها آشنایی دارند سوال پیش بیاید که آیا ادمین سایت باید سئو بلد باشد یا خیر؟ سئو یک فعالیت تخصصی است که به ارتقا و رتبه بندی پیج کمک می کند و از این رو افراد باید برای انجام دادن آن آموزش های لازم را ببینند. اما با این حساب سئو تنها وظیفه ادمین وب سایت نیست و وظایف زیادی دارند. بنابراین کسانی که سئو سایت را بلد نیستند هم می توانند مدیر سایت شوند. اما با این تفاوت که فعالیت های ساده تری را در این زمینه انجام می دهند و قطعا درآمد این افراد هم نسبت به کسانی که سئو بلدند کمتر خواهد بود. این افراد باید فعالیت هایی مثل محتوا نویسی، بارگذاری و درج محصول، بروزرسانی سایت و فعالیت هایی که به محتوا سایت مربوط می شود را انجام دهند.
افرادی که در زمینه سئو مهارت دارند علاوه بر فعالیت هایی که گفته شد باید سئو سایت را هم انجام داده و آن را ارتقا دهند مانند: پیدا کردن کلمات کلیدی و استفاده از آن ها در سایت، آنالیز کاربران سایت، افزایش ترافیک در سایت، بررسی مستمر طرح گرافیکی سایت و به طور کلی هر فعالیتی که به بهینه سازی سایت مرتبط است را باید مورد بررسی قرار دهد تا بهترین راه کارها را به تیم سئو سایت ارائه دهد این کار سبب بهبود عملکرد سایت می شود.
خدمات مدیریت سایت
وظایف و خدمات سایت تمام کارهای برای سرپا نگه داشته شدن یک سایت را شامل می شود. اما اینکه مدیر سایتی که استخدام میکنیم چه خدماتی را انجام می دهد. بستگی به خواسته ی کارفرما دارد. و کاملا هم توافقی بوده و هزینه مدیریت سایت باتوجه به آن محاسبه می شود. و خدمات مدیریت سایت، تعرفه ی مشخص خود را دارد.
مشاهده تعرفه پشتیبانی سایت
هزینه ادمین سایت
ادمین سایت باتوجه به خدماتی که انجام می دهد . و اینکه برای چه مجموعه ای انجام می دهد و چقدر از اهمیت بالایی برخوردار است. هزینه ی ادمینی متفاوتی دریافت خواهد کرد.
حقوق ادمین سایت
حقوق ادمین باتوجه به این شرایط سنجیده می شود. حقوق ادمین میتواند ثابت و یا متغیر باشد. در هر صورت از 1 میلیون تومان تا 10 میلیون تومان . حقوق ادمین سایت متغیر است.
تعرفه ادمین سایت
هر مجموعه یا شرکتی بسته به تخصص یا توانمندی که دارد می تواند تعرفه ای جهت ادمینی سایت تعریف نماید. و هزینه ی مدیریت سایت بسته به اینکه کارفرما چه خدماتی را درخوایت دهد متفاوت خواهد بود.
بطور کلی عوامل زیادی بر تعرفه ادمین سایت یا هزینه ادمین سایت تاثیر گذار هست.
1- بسته به اینکه وب مستر عملیات ادمین سایت را با سئو انجام دهد یا بدون سئو کاملا متفاوت است.
2- اینکه سایت شما چند زبانه باشد
3- مطالب منتشر شدهدر وب سایت در سایت های چند زبانه باید ترجمه تخصصی شود یا به کمک گوگل ترنسلیت.
4- وب سایت شما از چه نوع وب سایت ها است: وب سایت فروشگاهی ، خدماتی، شخصی، پزشکی، وکلا و...
5- انتشار مطالب در شبکه های مجازی باید منتشر شود یا خیر؟
6- در سایت ها پاسخگویی با وب مستر است یا خیر
بزرگترین وجه تمایز ما با دیگران !
ما در زمینه ی طراحی سایت متخصص هستیم. و کار طراحی سایت را بصورت تخصصی و با جدیدترین متد روز دنیا انجام می دهیم. و همیشه اولین خدماتی که به مشتریان خودارائه می دهیم مشاوره است. مشاوره از جمله خدمات مهم و حیاتی هست که هر مجموعه کسب و کار یا صاحب سایتی به آن نیاز دارد. وجود شخصی متخصص به شما این کمک را می کند که در کنار شما در خصوص رفع مشکلات و بهبود شرایط کسب و کارتان و فروش هرچه بهتر به شما راهکار و پیشنهاد بدهد. کسی که تخصص و تجربه رو در کنار هم داشته باشه. شما میتونید روی هیرکانا به عنوان یک مشاور و همراه دلسوز حساب باز کنید.
خصوصیات ادمین سایت موفق
• با انگیزه و خلاق
• علاقه مند به کسب و کار اینترنتی
• قدرت در مدیریت تیم
• داشتن قدرت در برقراری ارتباط
• آشنایی با طراحی
• آشنایی با تولید محتوا و همچنین بهینه سازی
• آشنایی کامل با نرم افزارهای آنالیز وب سایت
استفاده از ایمیل مارکتینگ
جمع آوری اطلاعات کاربران:
برای اینکه هر کاربر مجددا به سایت برگردد و از سایت دوباره استفاده کند، باید در همان ابتدا اطلاعاتی مانند ایمیل از کاربران دریافت نمود تا هر ازگاهی یک سری اطلاعات از جمله محصولات و کاتالوگ های وب سایت را بتوان برای آن ها ایمیل نمود و تلاش کرد که از سایت مجددا بازدید نمایند.
بررسی روزانه سایت:
ادمین سایت می بایست که بعضی ار امور یابترا بصورت روزانه و دائمی بررسی نماید :
بررسی دائم طرح گرافیکی سایت برا قرار دادن محتوای جدید.
بررسی روزانه وضعیت سرور و هاست
پشتیبان گیری از وب سایت
بررسی رتبه سایت
معرفی محصولات و خدمات سایت به کاربران
و از آنجا که انجام بعضی از خدمات در راستای حوضه ی تخصص وی نباشد. می بایست که جهت هماهنگی با مسئول آن بخش اقدام نماید.
دیدگاه خودرا بنویسید