طراحی نرم افزار تحت وب

امروزه بحث وب اپلیکیشن ها بسیار داغ و مهم است زیرا سبب سهولت کارهایی می شود که مخاطبان زیادی دارند از طرفی تاثیر زیادی در شناخت و پیشرفت کسب و کارها دارد. در ادامه مقاله با کاربرد آن ها بیشتر آشنا می شویم همچنین در این بخش می خواهیم درباره وب اپلیکیشن ها صحبت کنیم این که وب اپلیکیشن ها چه هستند؟ تفاوت وب اپلیکیشن ها با وب سایت ها در چیست؟ استفاده و داشتن از آن ها چه سود و مزایایی برای افراد دارد؟ ساده ترین بیان برای توصیف و درک بهتر درباره وب اپلیکیشن ها این طور می توان گفت که یک برنامه کامپیوتری هستند و از تکنولوژی دور وب و توانایی مرورگرها برای انجام وظایف خود استفاده می کنند. با ادامه مطلب همراه باشید.

 

وب اپلیکیشن چیست؟

وب اپلیکیشن ها نرم افزار های تحت وب هستند چیزی بین وب سایت و اپلیکیشن اما بسیار متفاوت تر. نرم افزار تحت وب یا PWA . PWA مخفف کلمه Progressive Web Application در واقع وب اپلیکیشن ها (web Applications) یک برنامه یا نرم افزار کاربردی تحت وب است که در سرور راه دور ذخیره شده اند و در فضای اینترنت به کمک مرورگرها قابلیت اجرا و ارائه خدمات به متقاضیان را می دهد. البته می توان گفت که وب اپلیکیشن ها نوعی وب سرویس هستند. همچنین بیشتر وب سایت هایی که در طول روز با آن ها سر و کار داریم یک وب اپلیکیشن اند. وب اپلیکیشن ها برنامه ای هستند که وظایف خود را به کمک تکنولوژی و مرورگرها انجام می دهند. اما تصور اغلب در این است که وب اپلیکیشن ها و یا اپلیکیشن های موبایل یکسان هستند در صورتی که این دو برنامه کاملا متفاوت اند به خصوص در مورد فناوری هایی که استفاده می شود و همچنین قابلیت هایی که  به مخاطبان خود ارائه می دهند. اغلب وب سایت ها به وب اپلیکیشن مجهز هستند از جمله ماشین حساب های معمولی، بازی های اینترنتی، سایت های خرید آنلاین، تاکسی های اینترنتی همه آن ها به web app ها مجهز هستند.

 

کاربردهای نرم افزار وب اپلیکیشن

امروزه وب اپلیکیشن ها به اندازه طراحی سایت می تواند در حوزه های کاری شما بسیار تاثیر گذار باشند. زیرا همان طور که گفتیم وب اپ ها  برنامه هایی تحت وب هستند و نیاز به نصب کردن در گوشی و یا سیستم  را ندارند و از طریق اینترنت در دسترس همه قرار می گیرد و می توانند از خدمات آن وب اپ ها استفاده کنند. از وب اپلیکیشن ها می توان در حوزه های مختلف استفاده کرد از جمله کاربرد های آن می توان به وب اپلیکیشن هایی که در حوزه خدمات و ارتباطات هستند اشاره کرد همچنین سیستم های حسابداری آنلاین، وب اپ های که برای هتل داری به منظو رزرو و اقامت تهیه می کنند. برخی از این وب اپلیکیشن ها نیاز به ثبت نام و ورود دارد و نسبت به بهره مندی که از آن ها داشته اید به شما خدمات و شرایط ویژه ای تعلق می گیرد و در پنل شما ثبت شده. از طرفی با عوض کردن موبایل و فرمت آن امتیازات شما در آن وب اپلیکیشن ها باقی می ماند و از بین نمی روند.
همچنین می توانند در حوزه های دیگر مورد استفاده قرار گیرند مانند برنامه های پردازش کلمات و ارسال ایمیل از این رو وب اپلیکیشن باعث شده اند تا کاربران بتوانند به راحتی با سیستم های مختلف کار کنند. نرم افزار های آنلاین ادیت و ویرایش فیلم و عکس و یا پیام رسان های مختلف به عنوان وب اپلیکیشن ها محسوب می شوند. همچنین می توانید از وب اپلیکشن های موبایلی نرخ فروش محصولات و یا خدمات مختلف کسب و کارها را به طرز شگفت انگیزی تغییر دهید.

 

مزایا و معایب وب اپلیکیشن

وب اپلیکیشن ها با توجه به حوزه ای که از آن ها استفاده می شود کاربرد های مختلفی دارند از این رو مزایا و معایب های متفاوتی دارند که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم:

 

◘ مزایا

- از جمله ویژگی های وب اپلیکیشن ها این است که برای استفاده از آن ها نیازی به نصب ندارند بنابراین می توانید با خیال راحت بدون محدودیت وب اپلیکیشن داشته باشید از طرفی وقتی بخواهید کاربری را وارد این اپ کنید کافی است فقط لینک آن را بفرستید تا کاربر وارد لینک شود. نیازی به دانلود و نصب برنامه نیست.
- مزیت دیگر وب اپلیکیشن ها این است کمتر نیازمند تعمیر و نگهداری هستند. اگر تا به الان تجربه داشتن یک پلتفرم برنامه نویسی شده را داشته باشید متوجه می شوید که این سیستم ها به طور مدوام با مشکلات فنی روبرو هستند. از این رو در وب اپلیکیشن ها مشکلات فنی و نیاز به بروز رسانی نسبت به اپلیکیشن ها کمتر است که در نتیجه هزینه نگهداری آن ها کمتر است.
- بهره مندی از وب اپلیکیشن ها موجب کاهش هزینه برای کاربران و هم برای صاحبان وب سایت ها می شود.
- وب اپلیکیشن ها بدون نیاز به تغییرات خاصی بروز باقی می مانند.
- به کمک مرورگر ها می توان به راحتی به وب اپ ها دسترسی داشت.
- سازگاری بالا یعنی برخلاف نرم افزار ها که تنها برای تلفن همراه با سیستم عامل خاص ساخته می شوند به عنوان نمونه تلفن همراه اندروید. وب اپلیکیشن ها سازگاری بالایی دارند که در هر پلتفرمی  از سیستم رایانه تا موبایل و اندروید و ios در دسترس و قابل اجرا هستند.
- هزینه کمتر آن نسبت به اپلیکیشن ها، وب اپلیکیشن ها هزینه کمتری نسبت به اپلیکیشن ها دارند زیرا برای طراحی وب اپلیکیشن ها به زبان برنامه نویسی کمتر و در نتیجه به زمان و افراد متخصص کمتری نیاز دارند.
- بروز رسانی ساده تر وب اپلیکیشن ها، در اپلیکیشن ها زمانی که نسخه جدید و بروز رسانی شده می آید باید دائم به کاربر پیغام دهید که می خواهید نسخه جدید را جهت بروز رسانی نصب کنید یا خیر. در صورتی که محتوای وب اپ ها به راحتی بروز رسانی می شوند. یعنی نیازی به متقاعد کردن کاربر جهت بروز کردن و نصب نسخه جدید برنامه ندارید. در وب اپ ها با ورود کاربر به برنامه به نسخه جدیدش وارد می شود.

 

◘ معایب

- وب اپلیکیشن ها، نرم افزار های تحت وب هستند یعنی بدون اینترنت نمی توان دانلودی انجام داد. یعنی زمانی که به اینترنت دسترسی ندارید نمی توانید از خدمات دانلود آن وب اپلیکیشن بهره ببرید.
- نسبت به اپ های موبایلی سرعت کمتری دارند.
- پیدا کردن این وب اپ ها ممکن است دشوار باشد زیرا مانند اپلیکیشن ها در یک پایگاه داده خاص مانند بازار سازماندهی نشده و قابل دسترس نیست.
- وب اپ ها ریسک بالایی دارند زیرا نمی توان امنیت آن را تضمین کرد چرا که برای استفاده از آن ها نیازی به تایید فروشگاه های اپلیکیشن ندارد.
- عملکرد کمتر، یعنی نمی توانید انتظار داشته باشید که وب اپ ها مانند اپلیکیشن های موبایلی به اندازه اپلیکیشن native قابلیت داشته باشد.
- ux ضعیف تر، زیرا در طراحی وب اپلیکیشن ها دست طراح به اندازه اپلیکیشن ها باز نیست بنابراین معمولا تجربه کاربری وب اپلیکیشن ها نسبت به اپلیکیشن ها ضعیف تر است.

 

تفاوت های بین نرم افزار تحت وب و وب سایت

برای شناخت و درک بهتر وب اپلیکیشن ها، تفاوت وب سایت و وب اپلیکیشن ها را باید بدانیم در ادامه برخی از مهم ترین تفاوت های آن ها را توضیح داده ایم:
• وب سایت ها در واقع بر روی محتوا تمرکز می کنند در صورتی که وب اپلیکیشن ها بر روی عملکرد و کاربرد کاربران متمرکز هستند.
• از ویژگی وب سایت ها این است که اطلاعات را برای همه یکسان به نمایش می گذارند. اما وب اپلیکیشن ها با توجه به اطلاعات و تعاملاتی که کاربران انجام می دهند. برای هر کاربر یه صفحه اختصاصی مناسب با نتیجه ای که از دریافت داده های آن  می گیرد نشان می دهد. به عنوان مثال ممکن است وب اپلیکیشن اطلاعاتی درباره سن، جنسیت، علاقه و ... شما دریافت کند. بنابراین نمایش اطلاعات به کاربران باهم متفاوت است. • برای اینکه بخواهیم از وب سایت ها و خدمات آن ها بهره ببریم نیاز به اینترنت داریم یعنی پلتفرم ما باید به اینترنت متصل باشد. در صورتی که در وب اپلیکیشن ها تا زمانی که قصد دانلود برای نصب آن را ندارید نیازی به اتصال اینترنت نیست و می توانید به صورت آفلاین به آن دسترسی داشته و بهره ببرید.
• در واقع وب سایت صفحات متصل بهم هستند یعنی توسط لینک ها و منو بهم دسترسی دارند همچنین از همه جای جهان می توان به آن ها دسترسی داشت. همه صفحات وب سایت ها دارای یک دامنه و URL هستند که هر وب سایت توسط یک شخص و یا یک کمپانی مشخص اداره و مدیریت می شوند. از طرفی وب سایت ها روی چندتا سرور قرار می گیرند که برای دسترسی به آن ها نیاز به IP-address  دارند.
• در صورتی که وب اپلیکیشن ها (web applications) نرم افزار هایی هستند که به مرورگر وابسته اند. از طرفی محتوای آن ها از قبل مشخص نشده و  بسته به عملکرد کاربران دارد در واقع در وب اپ ها عملکرد مهم است نه محتوا.
• همچنین وب اپلیکیشن ها در بستر و تحت یک شبکه فعالیت می کنند اما وب سایت ها یک بستر خود مختار هستند که شبکه ها را در خود جای می دهند. در وب سایت ها تعداد زیادی کاربر به طور همزمان می توانند فعالیت کنند در صورتی که وب اپلیکیشن ها تک کاربره عمل می کند.
• برای بهره مندی از وب اپ ها باید احراز هویت انجام دهید. در صورتی که وب سایت ها نیازی به احراز هویت ندارند و کاربر ها می توانند با یک IP مشخص به سایت دسترسی پیدا کنند. از طرفی عملکرد و کاربرد وب اپلیکیشن ها در مقایسه با وب سایت ها کمی پیچیده تر است.
• در وب سایت ها اطلاعاتی وجود دارد که حتما باید این اطلاعات بروز باشد تا سبب جذب کاربران شما شود سپس همان کاربران به مشتری تبدیل می شوند. اما کار اصلی وب اپلیکیشن ها ارائه صحیح خدمات است نیازی نیست به طور دائم آپدیت شوند بلکه در صورت نیاز بطور خودکار بروزرسانی آن انجام می شود.

 

وب اپلیکیشن پیش رونده چیست؟

برای درک بهتر وب اپلیکیشن های پیش رونده یا PWA باید ابتدا درباره وب اپلیکیشن های بومی (native) و همچنین وب اپلیکیشن ها و همچنین تفاوت های آن ها اطلاعاتی داشته باشیم بنابراین با یک توضیح مختصر درباره وب اپلیکیشن های بومی و اپلیکیشن های تحت وب شروع می کنیم:
در واقع به نرم افزار هایی که روی گوشی خود با سیستم عامل مختلف نصب می کنیم که با زبان Object_C برای IOS و یا زبان java برای اندروید نوشته می شوند وب اپلیکیشن های native می گویند. مزیت این اپلیکیشن ها این است که بسیار پایدارترند و از طرفی سرعت و عملکرد خوبی دارند همچنین به تجیهیزات گوشی مانند دوربین و میکروفون و ... متصل می شوند. در مقابل اپلیکیشن های تحت وب را داریم که با html,css و javascript نوشته می شوند وب اپلیکیشن ها سرعت و عملکرد اپلیکیشن های بومی که روی گوشی نصب می شوند را ندارند اما از اپلیکیشن های بومی پویا ترند. به بیان ساده تر می توان این طور گفت که شما فردا صبح سایت مورد علاقه خود را باز می کنید و متوجه می شوید که کلی قابلیت جدید به سایت شما اضافه شده است و یا به طور کامل ظاهر آن عوض شده است. اما در مقابل اپ های native هستند که آن ها این قابلیت را ندارند و برای هر تغییر و بروز رسانی شما مجبورید نسخه بروز آن را از  app store یا play store دانلود و نصب کنید.

 

وب اپلیکیشن پیش رونده

حالا که با اپلیکیشن های بومی و تحت وب آشنا شدید توضیح و درک وب اپلیکشن های پیش رونده و یا همان progressive web application ها راحت و ساده تر می شود. اپلیکیشن های پیش رونده تماما خصوصیات اپ بومی و وب اپ ها را یکجا دارند یعنی عملکرد و سرعت اپلیکیشن های Native و پویایی اپلیکیشن های تحت وب. این فناوری توسط گوگل در سال 2016 معرفی شد در واقع PWA به اصطلاح یک وب سایتی است که ظاهر و کارکرد آن شبیه اپلیکیشن های معمولی است اما از فناوری های جدید و مدرن وب استفاده می کنند و به بیان دیگر وب سایتی می باشد که با استفاده از مرور گرهای کروم و فایرفاکس وارد وب سایت می شوند سپس با یک اپلیکیشن سرو کار داریم.

 

چرا باید از اپلیکیشن های پیش رونده استفاده کنید

به طور کلی ما با اپلیکیشن های روتین موبایل های خود روبرو هستیم. این نرم افزار ها در بدترن حالت یعنی زمانی که اینترنت بسیار کند است و یا کلا به اینترنت دسترسی ندارید، می تواند با سرعت بالایی خدمات خود را در اختیارمان قرار دهند. اما از جنبه دیگر شما با نرم افزارها و وب سایت های تحت وب روبرو هستید که این دسته بدون وجود اینترنت و یا کند شدن آن ها دچار مشکل می شوند و نمی توانند به طور کلی خدمات خود را به ما ارائه کنند.
این پروژه که از سال 2016 شروع به کار کرد در ابتدا برخی از مشکلاتی که مربوط به سرعت اینترنت بود را برطرف کرد. از این رو کاربرانی که با گوشی های هوشمند وارد وبسایت های AMP می شوند این تغییر سرعت برایشان محسوس است. از طرفی این افزایش سرعت سبب بهبود تجربه کاربری وب سایت هم شده است. اما AMP توانایی حل مشکلات در زمان قطع اینترنت را ندارد و همچنین در هنگام بارگذاری حتی در سریع ترین حالت ممکن است اپ های موبایلی هم کند تر عمل کنند. به این ترتیب فناوری جدید وب اپلیکیشن ها پیش رونده PWA پا به عرصه گذاشتند تا مشکلاتی مانند کند شدن سرعت اینترنت و همچنین قطعی کامل اینترنت را حل کنند. به عنوان مثال یک وب اپلیکیشن پیش رونده PWA می تواند از نوار بارگذاری و یا صفحه Splash برای زمان هایی که اینترنت کاملا قطع شده استفاده کنند.

 

جمع بندی

این مقاله درباره وب اپلیکشن ها و تفاوت آن ها با وب سایت ها و اپلیکیشن ها است. اغلب افراد تصور می کنند که وب اپلیکیشن ها همان اپلیکیشن های موبایلی هستند اما در واقع اپلیکیشن های تحت وب هستند. یه برنامه ای بین نرم افزار های موبایلی و وب سایت ها. اما متفاوت تر از آنها. که در بسباری از حوزه ها می توان از آن ها بهره برد نیاز به نصب روی گوشی ندارد بلکه با هر پلتفرمی توان از طریق مرورگر های متفاوت از آن ها استفاده کرد و نیاز به نصب ندارند. از مزیت هایی که وب اپلیکیشن ها دارد می توان به بروز رسانی خودکار آن ها اشاره کرد زیرا کاربر هر زمان وارد آن شود برنامه بروز شده است و دیگر نیاز نیست کاربران را با پیغامی مجبور به دانلود و نصب نسخه بروز آن کنند. از خدمات شرکت طراحی سایت هیرکانا برای مشتریان، علاوه بر انجام سفارش طراحی وب سایت و سئو سایت، طراحی وب اپلیکیشن نیز می باشد. برای ثبت سفارش خود می توانید با مشاوران ما در هیرکانا تماس بگیرید.


طراحی نرم افزار تحت وب :

کاربرد نرم افزار برکسی پوشیده نیست همه در زمینه های مختلف از نرم افزار های مختلف استفاده می کنند. نرم افزار ها مجموعه ای از برنامه هاست که یک سری وظایف مربوط به کامپیوتر را انجام می دهد. نرم افزار های تحت سیستم عامل و نرم افزار های تحت وب هم انواعی از نرم افزار به حساب می آیند اما اینکه هرکدام از آنها چه کاری را انجام می دهند و چه وظایفی را دارند در ادامه به آن می پردازیم.

نرم افزار تحت وب چیست ؟

ممکن است در ابتدا به این فکر افتاده باشید که نرم افزار تحت وب چیست ؟ پاسخ به این سوال بسیار سادست. این نرم افزار  نوع خاصی از نرم افزارهای کلاینت و سرور هستند که روش برنامه نویسی و طراحی آن نسبت به نرم افزار های ویندوزی بسیار مدرن تر و توانا تر است.

نرم افزار های تحت وب روی سیستم کاربر نصب نمیشوند و کاربر به وسیله ی مرورگر های مرسوم مثل فایرفاکس، گوگل کروم ، اکسپلورر و... آن را اجرا میکند. سرعت دسترسی به نرم افزار های تحت وب  و عملکرد آن مطلوب بوده و میتوان از طریق شبکه کردن سیستمی که نرم افزار  در آن  نصب شده ، به وسیله موبایل ، تبلت و لپ تاپ و هر دستگاهی که اجازه باز کردن صفحات اینترنتی را میدهند مانند تلویزیون های هوشمند از امکانات و قابلیت های آن بهره مند شد.

رابط کاربری و دیزاین و امکانات نرم افزار های تحت وب به نسبت  قوی تر و حرفه ای تر از نرم افزار های تحت ویندوز می باشد.طراحی و تنوع در روش های طراحی در این نرم افزار ها بسیار متنوع و مدرن است تا جایی که شرکت های بزرگ نرم افزاری مانند گوگل راه حل هایی برای بهبود بخش UI  وب اپلیکیشن ها یا نرم افزارهای تحت وب ارائه کرده اند  که در نسخه های Windows Form  دیده نمی شود.

چرا باید از نرم افزار های تحت وب استفاده کنیم؟

بسیاری از نرم افزار های تحت ویندوز  موجود در بازار ممکن است به دلیل قیمت بالا ، محدود بودن امکانات ، قابل توسعه نبودن و یا از همه مهم تر تطابق نداشتن امکانات با نیاز شما ، کارایی لازم را برای کسب و کار شما و عملی کردن فکر شما نداشته باشد. از آنجایی که نرم افزاری که شما برای فعالیت خود انتخاب کرده اید بسیار حائز اهمیت است که پاسخ گو تمامی نیاز های شما باشد ، شما مجبورید درخواست نرم افزار اختصاصی تحت ویندوز بکنید. اما تا بحال فکر کردین با همان مقدار هزینه و یا حتی کمتر می توانید به نرم افزار مورد نیاز خود برسید؟ طراحی نرم افزار تحت وب پیشنهاد عالی برای شماست. نرم افزار های تحت وب با گرافیک حرفه ای ، امنیت بالا ، سرعت لود بالا ، عدم هنگ و مشکلات این چنینی و همچنین برنامه نویسی مطابق با نیاز و خواسته های فعالیت و کسب و کار شما طراحی میشود.

کاربردهای نرم افزار تحت ویندوز در چه زمینه هایی هست؟

امروزه نرم افزار های تحت ویندوز بسیار زیادی در زمینه های حسابداری ، انبار داری ، اتوماسیون ، حضور و غیاب و سیستم های اطلاعاتی طراحی شده است. اما آیا این نرم افزار ها تمامی نیاز های شمارا برطرف می سازد؟

بسیاری از مشتریان هیرکانا که درخواست طراحی نرم افزار تحت وب داده بودند ، بعد از پرس و جو ازآن ها در جلسات توجیهی پروژه در خصوص نرم افزار های قبلی تحت ویندوز  که به صورت رایگان و یا پولی از جاهای دیگر تهیه و  استفاده کرده اند متوجه شدیم در استفاده از آن، نیاز آنها برطرف نشده و چیزی که استفاده کرده اند با چیزی که میخواستند بسیار فاصله داشته است و بعد از طراحی نرم افزار و استفاده از آن رضایت بالا مشتری را برای ما به ارمغان داشته است. زیرا که هیرکانا مطابق با خواسته مشتری و بدون هیچ محدودیتی در امکانات، نیاز مشتری را رفع کرده و آن را به هدف اصلی می رساند.

به جرات میتوانیم بگوییم شما در هیچ زمانی ، هیچ محدودیتی در خصوص افزودن ماژول و امکانت جدیدی به نرم افزار تحت وب خود ندارید.پس با هیرکانا دیگر نگران آینده نباشید. از دیگر امکاناتی که نرم افزار تحت وب طراحی شده توسط هیرکانا داراست ، پشتیبانی فنی 24 ساعته آن می باشد و این امر بسیار حائز اهمیت بوده و مشتری را بسیار آسوده خاطر می سازد.

 

شما به طور کلی میتوانید در حوزه های نرم افزار زیر از نرم افزار های تحت وب استفاده کنید:

  • نرم افزارهای مدیریت پرسنل و نیروی انسانی
  • نرم افزارهای موجودی کالا و انبارداری
  • نرم افزارهای محاسباتی خاص منظوره
  • نرم افزار مانیتورینگ و مدیریت دوربین‌های راه دور
  • اتوماسیون شرکت ها و سازمان ها
  • نرم افزار پیام رسان
  • دفتر کار مجازی کارمندان
  • پرتال مشتریان
  • نرم افزارهای آموزشی
  • نرم افزار مستندسازی و گزارش گیری
  • نرم افراهای حسابداری آنلاین
  • نرم افزارهای مدیریت پروژه
  • نرم افرارهای کنترل کالا و خدمات

از مزایای نرم افزارهای تحت وب میتوان به این منکته اشاره کرد که بدانید نرم افزار های تحت وب هیچ نیازی به داشتن یک سیستم با سخت افزار قوی ندارند و با حداقل های یک سیستم اجرا میشوند.

هیرکانا به عنوان یک شرکت برنامه نویسی با سابقه و حرفه ای به شما این تضمین را میدهد که با طراحی نرم افزار تحت وب 99 درصد نیاز و خواسته های شمارا تامین کند.

برای کسب اطلاعات بیشتر و یا مشاوره در خصوص نرم افزار های تحت وب می توانید از طریق فرم درخواست مشاوره رایگان اقدام کنید.