شاید تا به حال نام سئو وب سایت به گوش شما خورده باشد و شاید حتی تا حدودی درباره آن شنیده باشید، اما برای شما سوال باشد که سئو چیست و متخصص کیست؟ در ادامه این پست ما می خواهیم به این دو سوال شما پاسخ دهیم. ما می خواهیم به طور کامل درباره سئو، متخصص سئو و وظایف آن، انواع متخصصین مرتبط با سئو و چالش های این شغل صحبت کنیم.
سئو وب سایت چیست؟
SEO مخفف search engine optimization می باشد که به معنی بهینه سازی موتور جستجو است. در حقیقت سئو وب سایت مجموعه ای از اقدامات طراحی شده برای بهبود ظاهری و موقعیت صفحات وب در نتایج جستجوی ارگانیک (SERP) است. از آنجایی که جستجوی ارگانیک سریع ترین و پر کاربرد ترین راه برای کشف و دسترسی به محتوای آنلاین است، داشتن یک استراتژی SEO خوب برای بهبود کیفیت و کمیت ترافیک وب سایت شما ضروری است. ممکن است شما هم جزو افرادی باشید که فکر کنند هزینه سئو سایت یک هزینه بیهوده است، اما پس از خواندن این پست اهمیت این کار را درک خواهید کرد.
سئو چیست و چه کاربردی دارد؟
امروزه سئو و بهینه سازی وب سایت ها حرف اول را در فروش از طریق گوگل میزند به گونه ای که صاحبین کسب و کار حاضرند هزینه های بالایی برای رسیدن به این فروش بپردازند. اما برای درک ارزش سئو ابتدا باید کاربردهای آن را بدانیم. اجازه دهید تعریف خود از سئو سایت را به سه بخش تقسیم کنیم وکاربرد سئو را در هر بخش مشخص کنیم:
1- نتایج جستجوی ارگانیک:
معمولاً هنگاهی که کاربر مطلب مورد نظر خود را سرچ می کند لیستی در صفحه نتایج موتور جستجو (SERP) به او نمایش داده می شود که ترتیب آن را موتور جستجو تعیین کرده است و رتبه های برتر این لیست بیشترین ارتباط را با درخواست کاربر دارند. البته برخی سایت ها با تبلیغات PPC یا پرداخت به ازای کلیک، بخش قابل توجهی از بسیاری از SERP ها را برای سرچ های مختلف تصاحب کرده اند. اما نتایج جستجوی ارگانیک با این تبلیغات متمایز است، زیرا آن ها بر اساس الگوریتم های رتبه بندی ارگانیک موتور جستجو قرار می گیرند و نه پیشنهادات تبلیغ کننده و شما نمی توانید برای رتبه بندی صفحه خود در نتایج جستجوی ارگانیک هزینه ای بپردازید.
2- کیفیت ترافیک ارگانیک:
این به این معناست که کاربر و درخواست جستجوی او چقدر با محتوایی که در وب سایت شما وجود دارد مرتبط است. شما می توانید همه بازدیدکنندگان جهان را جذب کنید، اما اگر مثلاً مخاطب به پیشنهاد گوگل برای تعمیر موبایل به وب سایت شما بیاید، در حالی که واقعاً شما یک وب سایت فروش پوشاک داشته باشید، آن بازدیدکنندگان احتمالاً سایت شما را بدون درنگ ترک می کنند. پس لازمه تبدیل ترافیک به مخاطبان وفادار وجود محصولات، اطلاعات یا سایر منابعی در وب سایت شما است که بر روی سئو آن موضوعات کار کرده اید. در حقیقت سئو با کیفیت، بر تطبیق هدف جستجوی کاربر با صفحات وب سایت های لیست شده در SERP توسط موتور جستجو سرمایه گذاری می کند.
3- مقدار ترافیک ارگانیک:
به معنی تعداد کاربرانی که از طریق نتایج جستجوی ارگانیک به سایت شما می رسند. کاربران به احتمال زیاد روی نتایج جستجویی که در بالای SERP ظاهر می شوند کلیک می کنند. پس شما باید که از استراتژی های سئو خود برای رتبه بندی صفحات مرتبط تا جایی که می توانید استفاده کنید. هر چه شما بازدیدکنندگان با کیفیت تری را به سایت خود جذب کنید، احتمال افزایش تبدیل های ارزشمند بیشتر خواهد بود.
سئو چگونه کار می کند؟
موتورهای جستجو مانند گوگل و بینگ از خزنده هایی که گاهاً گوگل بات یا عنکبوت نیز نامیده میشوند، برای جمع آوری اطلاعات از تمام محتوا هایی که در اینترنت به اشتراک گذاشته می شود، استفاده می کنند. خزنده از یک صفحه وب شناخته شده شروع می کند و پیوند های داخلی به صفحات آن سایت و همچنین پیوند های خارجی به صفحات سایر سایت ها را دنبال می کند. محتوای موجود در آن صفحات و پیوند هایی که دنبال می کند، به خزنده کمک می کند تا بفهمد هر صفحه درباره چیست و چگونه از نظر معنایی به تمام صفحات دیگر در پایگاه داده عظیم موتور جستجو مرتبط است. هنگامی که کاربر یک عبارت را در کادر جستجو تایپ می کند، موتور جستجو از الگوریتم های پیچیده استفاده می کند تا صفحاتی را که معتقد است دقیق ترین و مفید ترین نتایج برای آن جستجو است، به کاربر نشان دهد. این نتایج ارگانیک می توانند شامل صفحات وب پر از متن، مقاله های خبری، تصاویر، ویدیو ها، فهرستی از کسب و کار های محلی و دیگر انواع محتوا باشند. عوامل زیادی در الگوریتم های موتورهای جستجو موثر اند و این عوامل همیشه در حال تغییر هستند تا با تغییر رفتار کاربر و پیشرفت های هوش مصنوعی همگام شوند.
متخصصان سئو از اصول سئو و علم خود از عوامل رتبه بندی برای توسعه و اجرای استراتژی های بازاریابی جستجو استفاده می کنند. این اطلاعات شامل بهترین شیوه های سئو درون صفحه، سئو خارج از صفحه و سئو فنی است. معمولاً سئو کاران حرفه ای در تلاش اند رتبه های بالای SERP را به دست آورده و حفظ کنند و در نتیجه ترافیک هایی با کیفیت بالا تر را جذب کنند. برای این کار باید از استراتژی ای استفاده کنند که تجربه کاربری را در اولویت قرار می دهد.
چگونه روی سئو سایت کار کنیم؟
برای اینکه به عنوان یک متخصص سئو بدانیم که چگونه باید بر روی سئو یک سایت کار کنیم باید به طور کلی با سئو و کاربرد های آن که در قسمت های قبل گفته شد آشنا باشیم. اما علاوه بر این ها باید به سه سطح سئو نیز آشنا باشیم تا بدانیم که چگونه می توان بر روی سئو یک وب سایت کار کرده و یا آن را تقویت کنیم. این سه سطح سئو عبارت اند از:
• سئو فنی که به عناصر غیر محتوایی وب سایت شما اشاره دارد. این بخش شامل استراتژی هایی برای بهبود ساختار باطنی و پایه یک وب سایت است. بخشی از این کار شامل انجام تجزیه و تحلیل کامل وب سایت است که برای بهبود سرعت وب سایت، نمایه سازی، سازگاری با موبایل، خزیدن راحت تر ربات ها و معماری وب سایت ضروری است. سئوی فنی همچنین خوانایی یک وب سایت را به شدت بهبود می بخشد، که این کار به نوبه خود تجربه کاربر را بهبود می بخشد و به موتورهای جستجو نشان می دهد که این وب سایت خوب است.
• سئو داخلی به محتوای داخل وب سایت شما و بهینه سازی آن برای کمک به موتورهای جستجو در درک موضوع محتوای شما و دیدن وب سایت به عنوان یک منبع ارزشمند محتوا مربوط می شود. سئوی درون صفحه شامل استفاده از عناصری مانند کلمات کلیدی، متا تگ ها، لینک های داخلی و تگ های عنوان HTML به روش هایی است که به افزایش ترافیک موتورهای جستجو کمک می کند و اطمینان حاصل می کند که صفحات مورد نظر ما در بالای نتایج گوگل قرار بگیرند.
• بهینه سازی خارج از صفحه در مورد ایجاد رابطه قوی تر بین وب سایت شما و سایر وب سایت ها از طریق انواع تاکتیک های لینک سازی است. بهینه سازی خارج از صفحه همچنین شامل استراتژی هایی برای ایجاد شهرت یک وب سایت است تا به موتورهای جستجو نشان دهد که یک وب سایت منبع قابل اعتمادی است و بنابراین باید در بهترین رتبه بندی های موتورهای جستجو قرار گیرد.
با دانستن این سه سطح اصلی سئو و کار بر روی آن ها می توانیم به راحتی سئو سازی یک وب سایت را انجام دهیم. در حقیقت این سه بخش نقشه راه را به شما نشان می دهند، درست مانند زمانی که می خواهید آشپزی کنید و می دانید این کار به سه بخش تهیه مواد اولیه، فرآوری مواد و طبخ نهایی غذا تقسیم می شود.
متخصص سئو کیست و چه وظایفی دارد؟
یک متخصص سئو یا بهینه ساز موتورهای جستجو یک وب سایت را آزمایش، تجزیه و تحلیل کرده و تغییر می دهد تا برای موتورهای جستجو بهینه شود و متعاقباً وب سایت در نتایج جستجو موتورهای جستجوی اصلی مانند گوگل و بینگ رتبه بالاتری کسب می کند. یک متخصص سئو، بهینه سازی صفحه را در کل یک وب سایت انجام می دهد تا اطمینان حاصل کند که نتایج جستجو مرتبط هستند، تجربه کاربری مثبت است، ترافیک وب سایت رو به رشد است و مطالب وب سایت به قدر کافی آگاهی از برند ایجاد می کنند. به عبارت دیگر، یک متخصص سئو هیچ تفاوتی با سایر حرفه ای های بازاریابی دیجیتال یا بازاریابی سنتی ندارد، همه آن ها در نهایت در تلاش هستند تا فروش بیشتری را برای شرکتی که در آن کار می کنند ایجاد کنند.
در آکادمی هیرکانا هنگام آموزش سئو و تولید محتوا کارآموزان ما با انجام تحقیقات روی کلمات کلیدی و استفاده از ابزارهای سئو مانند گوگل آنالیتیکس، یاد می گیرند که چگونه یک متخصص سئو می تواند دیدگاه وب سایت را در گوگل افزایش دهد و به نوبه خود مزایای زیادی برای شرکت خود به ارمغان آورد. حتی برخی از متخصصین سئو برای توسعه ابتکارات جدید یا مدیریت بهتر با استفاده از حساب های شبکه های اجتماعی به منظور افزایش تعامل و ترافیک کاربران، با سایر اعضای یک تیم بازاریابی همکاری نزدیک دارند.
وظایف متخصص سئو چیست؟
مسئولیت های شغلی یک متخصص سئو براساس اینکه فردی برای یک آژانس بازاریابی دیجیتال کار می کند یا در بخش بازاریابی دیجیتال یک شرکت مستقل مشغول است و یا فریلنسری کار می کند برای یک مشتری متفاوت است. اما اگر به طور کلی بخواهیم بگوییم که یک متخصص سئو برای انجام پروژه سئو وب سایت چه وظایفی دارد، این مسئولیت ها به شرح زیر اند:
◘ استراتژی های بهینه سازی را توسعه دهد تا رتبه وب سایت مورد نظر در رتبه بندی نتایج موتور افزایش یابد.
◘ هنگام انجام کمپین های پولی، متخصص سئو ابتدا عملیات تست اجرا می کند و داده ها و نتایج را جمع آوری و تجزیه و تحلیل می کند، تا بهترین راه برای دستیابی به حداکثر بازگشت سرمایه را شناسایی می کند.
◘ مدیریت هزینه های کمپین های سئو، حفظ بودجه، برآورد هزینه های ماهانه و تطبیق تفاوت ها از جمله مسئولیت های متخصص سئو است.
◘ با تیم توسعه وب همکاری نزدیک داشته باشید تا اطمینان حاصل کند که بهترین شیوه های سئو به درستی در محتوای وب سایت دنبال می شوند.
◘ با تیم های تولید محتوا و بازاریابی برای هدایت سئو در تولید محتوا و بازاریابی محتوا کار کند.
◘ مسئولیت بهینه سازی صفحه برای بازاریابی موتورهای جستجو را بر عهده بگیرید.
◘ انجام تحقیقات مداوم، بهینه سازی کلمات کلیدی و کشف کلمات کلیدی جدید برای استفاده در وب سایت شرکت
◘ تحقیق و اجرای توصیه های بهینه سازی موتور های جستجو
◘ استراتژی ساخت لینک را ایجاد و اجرا کنید
◘ تغییر معماری وب سایت، محتوا، پیوند و سایر عوامل برای بهبود موقعیت سئو برای کلمات کلیدی هدف
◘ از پلتفرم های اندازه گیری صحیح استفاده کند که بهبود تلاش های بازاریابی را نشان می دهند.
◘ عملکرد روزانه را با ابزار های سئو مانند گوگل آنالیتیکس برای درک عملکرد استراتژی سئو بررسی کند.
◘ برای مدیریت استراتژی سئو با دیگران در بخش بازاریابی همکاری کند.
◘ محتوای وب سایت جذاب و با کیفیت، از جمله پست های وبلاگ و توضیحات صفحه برای بهبود نتایج جستجوی وب سایت بنویسد.
متخصصان سئو از کجا می آیند؟
کارشناسان سئو که دوره های آموزش سئو و تولید محتوا را سپری کرده اند مهارت های لازم برای اجرای استراتژی بازاریابی دیجیتال را دارند. آن ها سعی می کنند تا ترافیک صفحاتی که روی آن کار می کنند را افزایش دهند و مطمئن شوند که وب سایت هایشان رتبه های خوبی را در صفحات نتایج موتورهای جستجو دارند.
ویژگی های یک متخصص سئو موفق؟
شاید از خود بپرسید پس چه کسی یک متخصص سئو موفق خواهد بود. در اینجا ما برخی از ویژگی های کلیدی که متخصصان سئو موفق باید داشته باشند تا در دنیای بازاریابی دیجیتال و بهینه سازی برای موتورهای جستجو پیشرفت کنند را برای شما بیان کرده ایم.
1- درک سه سطح سئو
سه سطح برای بهینه سازی موتورهای جستجو وجود دارد و هر متخصص سئو باید در توسعه یک استراتژی بازاریابی هر سه را در نظر داشته باشد. متخصصان سئو باید بدانند که چگونه همه سطوح بهینه سازی موتورهای جستجو در رتبه بندی وب سایت شما در بین نتایج جستجوی گوگل نقش دارند.
2- داشتن ذهن باهوش برای بازاریابی
جنبه های فنی سئو واضح است که بخش بزرگی از کار است؛ اما درک مسائلی که می تواند باعث شود گوگل وب سایت شما را در نتایج جستجو دفن کند نیز بسیار مهم است. مشاغل در صنعت سئو شباهت زیادی با سایر مشاغل بازاریابی دیجیتال یا حتی بازاریابی سنتی دارند و ممکن است اغراق در بازاریابی اثرات مخربی بر روی سایت شما بگذارد. در نهایت، شما باید محتوا را ایجاد و جایگاه خود را به گونه ای پیدا کنید که منافع مصرف کننده را در حین تحریک کردن مشخص کند و آن ها را به فروش نزدیک تر کند.
بخش دشوار، ایجاد محتوایی است که هم برای افراد آن طرف موتور جستجو قانع کننده باشد و هم الگوریتم گوگل را خوشایند کند که انجام این کار به تجربه نیاز دارد. اما یک متخصص سئو برای ارتباط واقعی با مخاطب و موفقیت واقعی در نقش سئو ساز، همیشه باید بازاریابی محتوا را در سطح عمیق تری در نظر بگیرد. همچنین یک سئو ساز مجرب باید روانشناسی مصرف کننده و مخاطبان هدفی که برای آن ها بازاریابی می کند را بداند. همچنین او باید چشم انداز خوبی در توسعه شبکه های اجتماعی، طراحی و توسعه وب سایت، استراتژی های بازاریابی ویروسی و اهداف کلی کسب و کار که به افزایش آگاهی و تبلیغ برند کمک می کند، داشته باشد.
3- توانایی فکر کردن به تصویر بزرگ
همانطور که مشخص کرده ایم، سئو همه چیز را در بر می گیرد و از آن جایی که وب سایت شرکت ها از اهمیت بالایی برخوردارند، سئو را نمی توان از بقیه ضروریات بازایابی مجزا دانست. یک متخصص سئو خوب باید به داشتن اهداف مشخص در مورد کمپین های سئو فکر کند. همچنین به عنوان متخصص بهینه سازی و سئو، هدف شما این است که روی رتبه بندی موتورهای جستجو، افزایش ترافیک، افزایش آگاهی از برند یا تبدیل مخاطب به خریدار تمرکز کنید. تعریف این اهداف و سپس حفظ اهداف بزرگ تر سازمان در هنگام اجرای استراتژی های سئو، متخصصین را برای موفقیت آماده می کند.
4- مهارت های ارتباطی درجه یک و روحیه همکاری
یک متخصص سئو با طیف گسترده ای از وظایف در یک تجارت رو به رو است، از جمله فروش، خدمات مشتری، توسعه وب، تجزیه و تحلیل، فناوری اطلاعات، بازاریابی و موارد دیگر. توضیح اینکه چرا ایجاد تغییرات در یک وب سایت باعث افزایش سئو و در نهایت افزایش ترافیک و تبدیل بیشتر می شود، همیشه آسان نیست و اینجاست که می توان گفت مهارت های ارتباطی متخصصین سئو در این امور دخیل است. متخصصان سئو باید بدانند که چگونه به روشی متقاعد کننده و قابل دسترس توضیح دهند که چرا تغییرات خاص ضروری اند و چگونه این تغییرات برای وب سایت و شرکت مفید هستند. علاوه بر این، بخشی از کار متخصص سئو این است که بتواند این کار را با تیم های دیگر شرکت با زمینه ها و دیدگاه های مختلف در وب سایت انجام دهد. نه تنها این، بلکه متخصص سئو باید بتواند در محتوای خاصی که برای سایت در حال توسعه است نیز مشارکت داشته باشد، و مهارت های نوشتاری او نیز برای مشاغل سئو عالی باشد.
5- کنجکاوی و سازگاری
گوگل الگوریتم های خود را برای رتبه بندی نتایج موتورهای جستجو دائماً تغییر می دهد. این تغییرات می تواند برای متخصص سئو خسته کننده یا هیجان انگیز باشد، اما یک متخصص سئو خوب این چالش را با اشتیاق انجام می دهد. همچنین برای پیشرفت در فضای سئو باید چابک باشید. بسیاری از متخصصان از یادگیری مستمر سود می برند، اما یک متخصص سئو حرفه ای برای زنده ماندن به یادگیری نیاز دارد. همچنین اگر شما مسئول وب سایت یک شرکت واحد هستید، نمی توانید از خود راضی باشید و سایت را در حالت عالی خود رها کنید زیرا به عنوان یک متخصص سئو، وظیفه شما این است که به طور مداوم محتوای سایت را بررسی کنید تا ببینید آیا با الگوریتم های جدید سئو همخوانی دارد یا خیر.
عناوین شغلی مرتبط با سئو
متخصصین سئو در عناوین شغلی متفاوتی مشغول به کار هستند. همانطور که گفتیم در دنیای سئو در هر زمینه ای همیشه مطالب جدید برای یادگیری وجود دارد و نمی توان همه چیز را باهم دانست و برخی عناوین شغلی مکمل وجود دارن که به یک متخصص سئو کمک بسیاری می کنند. به همین دلیل است که معمولاً بهترین کار این است که از آژانس های دیجیتال مارکتینگ که تیم های حرفه سئو دارند کمک بگیریم. در ادامه شما را با عناوین مختلف مرتبط با سئو آشنا خواهیم کرد.
بازاریاب موتور جستجو:
اغلب اوقات، بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO) و بازاریابی موتورهای جستجو (SEM) با هم ترکیب می شوند، اما در واقعیت، بسیار متفاوت هستند. بازاریابی موتورهای جستجو بسیار گسترده تر است و در واقع SEO را در خود جای داده است. بازاریابی موتورهای جستجو مستلزم آن است که مهارت هایی از جمله آشنایی با بازاریابی پرداخت به ازای کلیک (PPC)، چگونگی تبلیغات و برخی مدیریت های ارتباط با مشتری را یاد داشته باشید، زیرا برای بازاریابی باید برای جذب مشتریان و همچنین موتورهای جستجو تلاش کنید. در حالی که متخصصان بازاریابی موتورهای جستجو فقط در جستجوی پولی تخصص داشته و متخصصین سئو در جستجوی طبیعی تخصص دارند، برخی هم بازاریابی موتورهای جستجو و هم سئو را انجام می دهند. تسلط بر ابزارهای جستجو کلمات کلیدی و سئو مانند گوگل AdWords، بینگ AdWords و گوگل آنالیتیکس یک پیش نیاز متخصصین سئو است.
تولید کننده محتوا:
تولید کنندگان محتوا از نزدیک ترین افراد به متخصصین سئو هستند، تا جایی که حتی ممکن است یک متخصص سئو خود تولید کننده محتوا باشد. حتما شنیده اید که محتوا پادشاه است، البته که در سال های اخیر برخی بر این باور اند که دیگر محتوا پادشاه نیست و لینک سازی صحیح پادشاه است، اما همچنان هم محتوا سهم بسیار بزرگی در سئو دارد زیرا حتی لینک سازی هم اگر در محتوا نهفته باشد تاثیر آن دو چندان خواهد بود. پس تولید کنندگان محتوا مهم ترین و نزدیک ترین عنوان شغلی را نسبت به متخصصین سئو دارند.
مدیر بازاریابی دیجیتال:
دنیای دیجیتال مارکتینگ و سئو به طور ذاتی با هم مرتبط هستند. بازاریابان دیجیتال معمولاً انواع بازاریابی آنلاین از جمله SEO، SEM، PPC و رسانه های اجتماعی را مدیریت می کنند. متخصصان دیجیتال مارکتینگ استراتژی های بازاریابی را ایجاد و اجرا می کنند، برای تقویت سئو، مدیریت محتوا و استفاده از رسانههای اجتماعی تا حداکثر اثربخشی برای افزایش ترافیک، آگاهی از برند و فروش تلاش می کنند.
مدیر شبکه های اجتماعی:
شرح شغل مدیر شبکه های اجتماعی خواستار ایجاد محتوای رسانه های اجتماعی قانع کننده ای است که در هر پلتفرمی کار کرده تا در زمان مناسب و در قالب مناسب قابل منتشر شدن باشد. این محتوا باید بتواند بیشترین سر و صدای ممکن را در بین مخاطبان هدف شرکت ایجاد کند. مانند یک متخصص سئو، بخشی از مسئولیت مدیر رسانه های اجتماعی نیز هدایت ترافیک به وب سایت شرکت است. البته او در عین حال به طور مستقیم نیز با مصرف کنندگان و کاربران شرکت از طریق حساب های شبکه های اجتماعی آن در تعامل است.
کارشناس ایمیل مارکتینگ:
متخصصان ایمیل مارکتینگ با کاوش در جایگاه عمیق تری در بازاریابی دیجیتال، دقیقاً می دانند که چگونه محتوای قانع کننده ای برای کمپین های ایمیلی ایجاد کنند تا مشتریان را ترغیب به کلیک کردن کند. ایمیل همچنان یکی از قوی ترین روش ها برای دستیابی به یک مخاطب هدف متعهد است. بازاریابی ایمیلی در درجه اول فعالیتی است که منجر به تولید سرنخ می شود، بنابراین کمپین های ایمیلی همیشه بخشی از یک استراتژی بازاریابی بزرگ تر خواهد بود.
مقالات مرتبط:
» لینک چیست؟ آشنایی با انواع لینک و تاثیر آن در سئو
» چگونه در اینستاگرام ریلرز درست کنیم؟
» چگونه برای کسب و کار اینترنتی خودمون درگاه پرداخت اینترنتی بگیریم؟
» تفاوت بین وظایف ادمین سایت و ادمین اینستاگرام
خدمات ما در هیرکانا
دیدگاه خود را بنویسید